Sezonu jsme zakončili handicapovým turnajem v naší herně
Ve středu 26.6.2013 se nás sešlo 32 hráčů a hráček k slavnostnímu zakončení sezony, které doprovázel handicapový turnaj. Turnaj měl 8 skupin po 4 hráčích, z toho vznikly pak dva pavouci - hlavní soutěž a ,útěcha´. Handicapy vším zajímavě ,zamávaly´a i přes místy značné výkonostními rozdíly to bylo o něčem. Během turnaje byl v patře zajištěn raut, který profesionálně připravila Z. Luňová. V hlavní soutěži došli daleko - Pepa Pavelka a Polednová, kteří skončili 3.-4. Dále ve finále náš Thang (1. liga) nestačil na extraligového Palkovského, který celý turnaj vyhrál. V útěše zvítězila Petra Zýková hrající v zahraničí. Poraženým finalistou v dolním pavouku byl Tomáš Kadlec. Po turnaji probíhalo veselé povídání a konzumace v patře v klubovně u Vóži. Za zmínku stojí i velkorysá tombola. Prohloupil ten, kdo si do ní nekoupil lístek.
1. fotogalerie ZDE.
    2. fotogalerie ZDE.    3. fotogalerie ZDE.   
Text a fotogalerie č.2 a 3: Petr Barcal, fotogalerie č. 1: Ivan Růžička

Série posezonních turnajů na Elizze s omezením účastníků do základu divize se chýlí ke konci
Elizza organizuje systém 4 turnajů v termínech úterý 30.4., 7.5., 14.5. a nyní i nově 21.5.) pro hráče na krajských soutěží divize a níže, ženy bez omezení (hraje se společně).
Průběžné výsledky po 3. turnaji ZDE.
Turnaje budou ohodnocené body a ty se sčítají do celkového hodnocení. Za jednotlivý turnaj bude rozdáno:
1.místo – 100 bodů. 2.místo – 80 bodů. 3-4.místo – 60 bodů. 5-8.místo – 40 bodů. 8-16.místo – 20 bodů. 17-31.místo – 10 bodů. Za účast – 1 bod
Do konečných výsledků se u každého hráče počítají pouze 3 nejlepší výsledky (NOVINKA).
Startovné je 100,- Kč v každém turnaji, celkové prize money:
1.místo – 3.000,- Kč 2.místo – 2.100,- Kč 3.místo – 1.000,- Kč 4.místo – 800,- Kč 5.místo – 500,- Kč 6.místo – 300,- Kč 7.místo – 200,- Kč 8.místo – 100,- Kč
F O T O G A L E R I E  Z D E z druhého turnaje (foto: Ivan Růžička).
Prezentace proběhne v 17:30 – 18 hod, začátek vždy 18:15 hod. Bude se hrát systémem 4-členných skupin, postupují první 2 do pavouka. V případě obrovského zájmu je možné úprava systému (zatím málo pravděpodobné). Vzhledem k státním svátků ve dnech 1.5. a 8.5. se jeví úterý jako ideální termín.
Šeda

Pohár 3členných týmů (eCUP)
V úterý 19. 3. v 19. 15 hod v naší herně se konal turnaj 3členných týmů. Hlavním motivem je zlepšení mladých hráčů SJM. Utkala se zatím 2 družstva: ZENTIVA Komenda Karel, Tesárek Lukáš, Marat Petr a TRANS 4 YOU Rochowanski Pavel, Rochowanski Lukáš a Průša David. Věříme, že se dostaneme na celkový počet 5-6 družstev. Chceme hrát 1x za 14 dní v úterý cca do poloviny května (podle zájmu). Z mladých nadějí doposud projevili zájem dále Fausek, Slobodzian, Luňová.
Termín: úterý (zpravidla před ligovým víkendem) Zahájení: 19,15 hod
Zakončení: cca 20,45 Startovné: 300,- za tým Soupiska týmu:
Hráč č.1 – úroveň extraliga/1.liga Hráč č.2 – úroveň 2.liga/3.liga Hráč č.3 – mladý hráč/hráčka oddílu SJM
N1 - náhradník hráče č.1 N2 - náhradník hráče č.2 N3 - náhradník hráče č.3
Systém:
3 proti 3 – odehraje se všech 9 zápasů (A-C proti X-Z každý s každým) V případě velkého zájmu je možno rozšířit turnaj na dlouhodobou soutěž.
F O T O G A L E R I E z prvního turnaje/utkání ZDE.
Kontakty pro další zájem o účast: K.Komenda, Z.Šedivý, B.Vožický st.


3.tř. muži "A" TTC ELIZZA vs TJ Střížkov 10:8
Středeční večer 13.3. patřil velice pohledným zápasům, ve kterých dobře prodali své zkušenosti Matěj Fausek a Petr Marat proti tak ostřílenému teamu jako je TJ Střížkov. Jejich 100% výkon podržel zbytek spoluhráčů - výkony Péti Truce a Artura Akopyana, kterým se ani v pětisetových bitvách tolik nedařilo. Velice pomohlo jak domácí prostředí, tak dobře zvládnutá fyzická připravenost našich hráčů, které soupeř částečně podlehl. Za to patří dík trenérům našich mladých nadějí. Tímto i zveme 27.3. opět od 19h do Elizzy na zápas s tabulkově prvním Orionem Praha, kdy bude podpora velmi zapotřebí.
Fotogalerie z utkání ZDE:
Text a foto: Ivan Růžička, webová publikace -pb-



Béčko ve 2. lize porazilo Spartu
Béčko Elizzy v 19. kole v sobotu 9.3. 2013 hostilo áčko Sparty. Motivace našich byla namístě, protože Sparta po skončení tohoto ligového víkendu je těsně za námi. Z papírového základu našeho Béčka nastoupil Šmatlák a Kraml. Vyšly nám obě čtyřhry (2 body) a našim vycházeli o trochu lépe 5setová utkání než soupeři. Naši nastoupili a bodovali takto: Kraml (3), Rochowanski P. (1), Kudrna (1), Šmatlák (3). Soupeřovy výkony byly podpořeny zejména úspěšností Stibora M. (3) a Veselého M. (3). Naši zvítězili 10:7. Béčko je průběžně v tabulce třetí za Slavojem Severotukem Ústí n.L.B.

Zápis z utkání - ZDE.

Fotogalerie z utkání ZDE:

V neděli ve 20. kole 10. 3. 2013 mělo béčko za soupeře AŠ Mladou Boleslav A. Tentokrát za nás oproti sobotě nastoupili Tesárek (2) se Švecem (-). I když jsme vyhráli obě čtyřhry a Jirka Šmatlák nepoznal v singlu přemožitele - nestačilo to. Domácí Kuba Švec a Honza Kudrna nezahráli to, co potřebovali a naši skončili těsnou porážkou 8:10. Boleslav si i tímto potvrdila první místo tabulky.
Text a foto: Petr Barcal









Ligový víkend 9.-10.2. 2013 v 1. a 2. lize.
Áčko v 1. lize je po 16. kole deváté v tabulce za Baníkem Havířov, proti němuž má o 2 body méně a před US Steinerová Chocení A s kterou má stejně bodů, ale lepší skóre.

V 15. kole áčko jelo ven a sehráli utkání s DJT Hradcem Králové B. Domácí tým se mohl především opřít o nadprůměrný výkon Palkovského (nastupuje i v extralize) a má v 1. lize 78 % - dělal v tomto utkání 3,5 bodu. Z našich na něj stačil jediný Vaculík. Škoda obou prohraných čtyřher, zejména Thang s Hlaváčkem byli blízko výhře v 5. setu. Naši nastoupili a bodovali takto: Thang (3), Flíček (2), Vaculík (2), Hlaváček (-). Soupeř vyhrál 10:7.
V 16. kole o den později 10. 2. 2013 jsme hráli s US Steinerovou Chocní A. Domácí Čopián splnil úlohu jedničky - 3 body. Naopak dost bodů na naše konto šlo přes Šimonka. Kluci vydřeli obě čtyřhry až v pátém setu. Hlavy s Thangem dokonce rozdílem nejtěsnějším. Naši nastoupili a bodovali takto: Hlaváček (1), Thang (3), Vaculík (2), Šmatlák (2) a obě vyhrané čtyřhry. Soupeř se musel smířit s porážkou 7:10.

Naše béčko - 2. liga ve výše uvedených termínech hrálo doma nejdříve těsně v sobotu 9.2. porazila Tatran Sedlčany bazény Desjoyaux „A“ 10:8. Kdy plichtu odvrátil Tesy a v posledním zápase s Drechslerem svůj pátý set ,přetavil‘ ve vítězství domácích. I přes obě prohrané čtyřhry jsme tehdy slavili i díky neporazitelnosti Kuby Švece (4).
Druhý den v neděli jsme hostili SF SKK El Niňo Praha C - ti i díky Kubíkovi (4/4) dosáhly na solidní výsledek, ale na naše kluky to naštěstí nestačilo. Díky oběma vyhraným čtyřhrám a rovnoměrné úspěšnosti našich (všichni po 2 bodech) jsme soupeře přehráli 10:8. Naše béčko si i celkově vede dobře (k 16. kolu) a je třetí v tabulce o pouhé 2 body za Ústím n.L.
Ilustrační foto a text podle zdroje STIS zpracoval Petr Barcal

 Ohlédnutí za 4. ročníkem Memoriálu Jiřího Zemánka
V sobotu 19. 1. 2013 se konal Memoriál Jiřího Zemánka již počtvrté. Jirka byl spoluzakladatelem TTC Elizza a hlavním stavitelem naší herny. Sešlo se nás něco kolem 35. hráčů. Zastoupení žen bylo jediné - Petra Zýková hrající ve Švýcarsku (TTC Zürich - Affoltern). Útěchu vyhrál host Dalibor Jiříček z TJ Rožnov pod Radhoštěm, který hraje aktiuálně KP1. Poradil si ve finále útěchy s Dvořákem (Česká Televize). Na všech stolech byli delegováni rozhodčí a průběh turnaje byl hladký. První semifinalovou dvojicí byl Bohouš Vožický ml.(hrající nyní 2. ligu v Německu) a místní Tomáš Hlaváček (1. liga). Druhou semifinalovou dvojicí byl Aleš Hanl a Roman Zavoral (oba účastníci místního prestižního e-Masters a oba hrající v Německu). Z obou zmíněných dvojic se radovali z postupu Aleš Hanl a Bohouš Vožický. Jejich finále mělo extraligové parametry a naše herna nezažila pár měsíců tak dobrý duel. Nakonec si pohlídal celkové vítězství B. Vožický, který měl oproti Alešovi trochu té jistoty navíc. Dobrou zkušeností byl turnaj i pro hráče hrající nižší soutěže, protože se mohli ve svých skupinách potkat s hráči z vyšších soutěží. Škoda, že našim talentovaným starším žákům termín ,nesedl´, protože tou dobou byli na bodovacích turnajích na Moravě. Elizzácké mládí zastupoval pouze neustále se zlepšující Adam Slobodzian. Níže můžete navštívit dvě fotogalerie:
1. fotogalerie ZDE.
    2. fotogalerie ZDE.   
Text a foto: Petr Barcal

1. ligový víkend áčka ve 2. půli soutěže 2012/2013
Áčko hrálo ve 12. kole v 1. lize doma s Agrotecem Hustopeče A, které je aktuálně na 1. místě. Ze základní sestavy hostí hrály 3 hráči a Bojko, který proti nám sice neprohrál, ale loni toho za jejich áčko moc nenahrál. My jsme nastoupili v absenci 3 hráčů ze základní sestavy áčka takto: Kraml (1 bod), Tesárek (-), Šmatlák (2), Hlaváček (3) a 1x čtyřhra. Slušnou úspěšnost měl ještě z hustopečských hráčů Mucha (3/1). Naši prohrály 7:10.
Navštivte fotogalerii - ZDE.
Text a foto: Petr Barcal


Přebory Prahy na Jižním městě a v České televizi
Spojení extraligového stolního tenisu a nižších soutěží, to byli Přebory Prahy 5. 1. 2013. Ozdobou sobotního klání bylo několik extraligových hráčů v čele s reprezentantem Michalem Obešlem. Hráč pražského El Niňa ukořistil dvě první místa. "Kvalifikovat se mohl kdokoli, kdo byl registrovaný a hraje v nějakém z pražských klubů. Je tu různorodá kvalita. Máme tu např. Michala Obešla, který byl v loňském roce ve finále na mistrovství republiky, ale jsou tu také hráči, kteří hrají nižší soutěže. O tom jsou ale přesně Přebory Prahy," řekl ředitel turnaje, Zdeněk Šedivý.
"Je to o možnosti porovnání s lepšími hráči. Kvalifikace se hraje ve skupinách, kde hrají čtyři hráči, takže si každý zahrajeme minimálně tři zápasy. Což je pro hráče dobře, protože přijdou do kontaktu s lépe nasazenými. Je to samozřejmě kvalifikační turnaj na přebory republiky,".
Mužskou čtyřhru ovládla zcela jednoznačně dvojice Petr Kaucký – Michal Obešlo. Do finále dokráčelo toto duo bez ztráty jediného setu. I ve finále si počínali hráči extraligy s velkým přehledem. Proti stáli Michal Kubát a Michal Stibor. Ale ani oni nebyli pro Obešla s Kauckým překážkou. Zdolali je také 3:0 (11:9, 11:9, 11:9).
"Je to určitě výborná příprava na další ligové kolo. Odehraji tu hodně zápasů. Vyzkoušíme si tu zase čtyřhru s Michalem Obešlem. Ve finále jsme vyhráli celkem jednoznačně. Myslím, že nám to vycházelo od prvního setu až do konce. Výborně se s Michalem doplňujeme," hodnotil Petr Kaucký. Z Elizzáků zde startovali zejména Šedivý, Hlaváček, Šmatlák, Melíšek a další. Navštivte fotogalerii - ZDE.
zdroj: www.prazskypinec.cz/praha.htm, snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-
Ligové bilancování v půli soutěže 2012-2013
1. liga:
áčko hrálo v 10. kole doma se Sikem Orlovou A - 15.12.2012. Z hráčů soupeře se zejména dařilo Radomíru Revayovi, který v singlech nepoznal toho dne hořkost porážky.
Naši nastoupili a bodovali takto: Thang Do Throng (3), Zdeněk Šedivý (-), Tomáš Hlaváček (2), Tomáš Flíček (2) a 1x čtyřhra.
Naši prohráli těsně 8:10.
áčko hostilo v 11. kole v prosinci 2012 TJ Ostravu KST B. Soupeř se mohl především opřít o nedělní neporazitelnost Vojtěcha Klimka a Michala Karczmarczyka.
Naši nastoupili a bodovali takto:
Thang Do Throng (2), Zdeněk Šedivý (1), Tomáš Hlaváček (1), Tomáš Flíček (2) a 1x čtyřhra. Naši prohráli těsně 8:10.
Áčko skončilo po 1. půlce soutěže na 9. místě, ale Choceň má stejně bodů a jsme před nimi pouze kvůli skóre. Kluci z áčka mají na prahu druhé půlky soutěže tuto invididuální úspěšnost: Flíček Tomáš (23:17) 57,5 %, Šedivý Zdeněk (13:20) 40 %, Thang Do Trong (20:19) 51 %, Hlaváček Tomáš (10:8) 55 %, Vaculík Petr (9:18) 33 %.
2. liga si vede dost dobře. Je po půli třetí v žebříčku za prvním Slavojem Severotuk Ústí n.L.B a AŠ Mladou Boleslaví A. Naše béčko se může opřít zejména o bodovou úspěšnost Kramla (79 %) a Šmatláka (71 %).
Céčko ve 3. lize je momentálně na 8. místě. Hráči startovali v první půli s touto úspěšností: Nejedlý Petr (18:3, 4:2), Kudrna Jan (11:7, 4:1), Rochowanski Lukáš (4:12, 2:2), Rochowanski Pavel (16:3, 3:2), Kala Petr (8:20, 4:4), Melíšek Roman (7:1, 1:2). Druhý údaj v závorce je úspěšnost ve čtyřhrách.
Hráči co měli méně jak 8 utkání nejsou zde v dílčí statistice uvedeni.
Zdroj STIS, zpracoval Petr Barcal

 Vánoční turnaj dvojic
V sobotu 22.12. od 18 hod. se konal v naší herně tradiční Vánoční turnaj dvojic. Jako vždy šlo hlavně o dobrou zábavu, ochutnávku přinešeného cukroví, které se rozprostřelo na stole nahoře na podiu, ochutnávku nějakého dobrého pití, což se očekávalo jako vstupenka na turnaj. Bylo však jej lépe před začátkem turnaje odevzdat Bohoušovi Vožickému a pít postupně a ne hned vše na začátku. Rozumí se samosebou, že nešlo o vítěze, ale o sváteční odreagování se. Od 13 hod. v hale hráli děti s rodiči a od 17:30 hod. proběhla společná tombola. Níže můžete navštívit dvě fotogalerie:
1. fotogalerie ZDE.
    2. fotogalerie ZDE.   
Snímky: Ivan Růžička, text: Šeda, webová publikace -pb-

Ohlédnutí za focením družstev Elizzy
Před několika měsíci jsem avizoval, že bude ještě další porce fotek z focení našich družstev v naší herně s novými dresy. Jde o kolekci fotek, kterou nafotil Ivan Růžička, který má o dost lepší foťák jak já. Fotil někdy i z jiných úhlů než původní fotografie. Fota mají, nejen tím, místy i jinou atmosféru a o to šlo - s tím jsme do toho tehdy oba šli.   
Navštivte fotogalerii - ZDE.

Snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-


Pavel Lanc 50 - Fifty Cup
Dne 30. 11. 2012 tým Huleš-Sentia, který má domácí prostředí v naší herně společně s oslavencem a členem našeho H týmu ve třetí třídě Pavlem Lancem uspořádal povedený turnaj, který jen s několika týdením zpožděním se vázal k Pavlovým padesátinám. Pavel je totiž vedle toho že je elizzákem je navíc právě hráčem ještě Huleš-Sentia, který hraje podnikovou a firemní soutěž PST. Hrály se dvě skupiny - po 6 a po 7 hráčích. Turnaj byl akcí členů Huleš-Sentia a pro zvané. Právě Pavel Lanc měl dobrou formu a ve své skupině zvítězil, kde těsně porazil v 5. setu Barcala a výborně hrajícího Luboše Veselého z áčka Huleš-Sentia. Ve druhé skupině byli úspěšní Mirek Lachout, Jirka Huleš a Pepa Pavelka. Postupovali první tři hráči z každé skupiny a ti sehráli mezi sebou utkání takto: První se třetím opačné skupiny a obráceně a druhý s druhým. Pepa Pavelka přehrál Pavla Lance, Jirka Huleš zůstal na pálce Petra Barcala a Mirek Lachout zarazil další postup Luboši Veselému. Z těchto duelů vznikla trojice, která sehrála utkání turnajovým způsobem. Tato závěrečná tři utkání dopadla takto: v prvním zápase porazil Petr Barcal v koncovce 5. setu 16:14 pozdějšího vítěze Mirka Lachouta, který si pak poradil s Pepou Pavelkou. Naproti tomu Pavelka nedal šanci Barcalovi a rozhodovalo skóre. Vítězem se stal Mirek Lachout, stříbrný byl Pavelka a Petru Barcalovi náleželo 3. místo. Následovalo přátelské posezení většiny hráčů v patře na balkoně při občerstvení a pár pivech.
Navštivte fotogalerii z tohoto turnaje - ZDE.
Text a foto: Petr Barcal

Divize žen:
Elizza Praha "A" - TJ LOKOMOTIVA VRŠOVICE "A" 9:1
Tradiční čtyřhra Polednová, Vítková určila vývoj zápasu správným směrem. Vyhrály jsme nad vršovickou dvojicí Špačková Adamová 3:0, některé sety však byly vyrovnané. Soupěřky se představily v sestavě Špačková, Adamová a Bláhová. Nejlepší hráčkou soupeřek byla Špačková, která nakonec porazila 3:1 V. Luňovou (ve čtvrtém setu 14!). Hra od obou družstev byla převážně útočná s využitím rotací, všechny hráčky bojovaly o každý míček. I když nakonec domácí holky vyhrály 9:1, tak většina setů byla o koncovkách, často s rozdílem 2-3 míčků pro domácí. Nejlepší hráčkou domácích byla P. Polednová, která neztratila ani set a je vidět, že zápasy za ženské "Béčko" jsou pro ni skvělým tréninkem.   
Navštivte fotogalerii - ZDE
.
  Text: Hanka Vítková, Snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-

Elliza drtila TTC Praha
V 9.kole 6. A. tř. jsme pohostili i s nedohranými zápasy naše Karlínské kolegy nadílkou 10:2. Nastupivší "mládežníci" D. Růžička a M. Vlček pod taktovkou našich "družstevníků" J. Fauska a S. Vohradského se rovnoměrně podílely na vítězných setech i přes nám nesedící netopspinový styly hry. Příští kolo se chystáme na domácí půdu tabulkově 3. Sparty, které by už mělo být vyrovnanější a pro naše kluky zajímavá výzva.
Navštivte fotogalerii z tohoto utkání - ZDE.
Text a foto: Ivan Růžička, webová publikace -pb-




Remízu zachránil Adam Slobodzian
Ve středu 21. listopadu se obě naše družstva v I. třídě potkala v domácí herně. Tým E měřil síly s TJ Pankrác a „efko“ na vedlejších dvou stolech přivítalo Sokol Michle E. A právě tento duel přinesl dramatickou tříhodinovou bitvu, po níž se soupeři rozešli smírně 9:9. Naše sestava se rodila těžce, protože nemohli nastoupit z různých důvodů Hanka Vítková, Martin Juhasz a na poslední chvíli onemocněl nominovaný David Průša. Když těsně před utkáním zavolal Petr Truc, že se zpozdí, tak musel zaskočit Vláďa Slobodzian. Ve čtyřhře po boku svého syna Adama v pěti setech porazili zkušenou michelskou dvojici Urban - Máka, ale náš druhý debl Martin Průša - Honza Poledne prohrál. Také potom se odvíjel těžký boj, v němž ani jedno družstvo nedokázalo odskočit na více než dvoubodové vedení. A tak to šlo až do konce. Před závěrečným singlem vedli hosté 9:8 a Adam Slobodzian tak hrál alespoň o remízu. Na Jirku Máku si věřil, protože ho vloni porazil, ale nepříjemný levák s antitopspinem vyhrál první dva sety a vypadalo to bledě. Adam si však vzal k srdci rady koučujícího Honzy Poledneho a další tři sady se už staly koncertem našeho 15letého dorostence. Jeho celkové tři body plus čtyřhra měly cenu zlata, ale jedničkou večera se stal čtyřbodový Honza Poledne. Bod přidal Martin Průša a je jen škoda, že V. Slobodzian a střídající Petr Truc si „nadělili vajíčko“.
Body: Poledne 4, A. Slobodzian 3, M. Průša 1, čtyřhra V. a A. Slobodzianové - Urban 3, Máka a Tichý po 2, Valeš 1, čtyřhra Tichý, Valeš.   Navštivte fotogalerii - ZDE.  Text: Vladimír Slobodzian, Snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-

Naše „éčko“ hrálo s Pankrácí
V 8. kole 1. třídy skupiny "A" nastoupilo naše „Éčko“ proti papírově slabšímu soupeři TJ Pankrác „A“, který se pohybuje v sestupovém pásmu . Za domácí nastoupily již tradičně naše mladé naděje Matěj Fausek a Petr Marat, doplněni zkušenými borci Tomášem Kadlecem a Honzou Duškem. Utkání se od samého počátku vyvíjelo celkem jednoznačně a domácí si postupně vytvořili slibný náskok 7:3. Soupeř však závěr utkání zdramatizoval, kdy za jednoznačného stavu 9:4 dokázal snížit až na 9:7. Rozhodující 10. bod však v pětisetovém utkání vybojoval Tomáš Kadlec. Nečekaný úspěch slavila nepříjemná hra Romane Moravce, kdy na jeho útočnou hru „travičkou“ nenašel nikdo z domácích recept.
Body: Honza - 3.5b, Tomáš – 2.5b, Petr. - 2b, Matěj – 2b
Navštivte fotogalerii - ZDE.
Text: Jan Dušek, foto: Ivan Růžička, webová publikace -pb-

Ligový víkend 17. - 18. 11. 2012
Áčko v první lize hrálo venku a v sobotu mělo za soupeře Zlín. KST Zlín - Elizza A - 5:10, body: Tomáš Flíček 3, Šeda 3, Thang 2, Váca 1, 1 čtyřhra.
Bojovným výkonem si vezeme plný počet bodů ze Zlína, kde jsme za poslední 3 roky nebyly schopni vyhrát. Ze začátku se nedařilo vyhrát v 5 setech, kdy jak čtyřhra, tak Tomáš a Thang prohráli a ze začátku to bylo 4:2 pro domácí. Poté ovšem se štěstí v 5 setových bitvách otočilo a za stavu 4:4 vyhrál jak Váca s výborně hrajícím Topičem, tak Thang se Smýkalem. Ovšem nutno podotknout, že domácím chyběl Havel a jeho zástupce, Smoček, vyšel bodově naprázdno.
V neděli se hrálo SKST Havířov - Elizza A - 9:9, body: Thang 5, Šeda, Tomáš Flíček 1, 1 čtyřhra.
Po 4 hodinách neskutečné bitvy skončil zápas velmi spravedlivou remízou. Ovšem opět nám nepomohly 5setové bitvy, z 8 jsme jich byli schopni vyhrát pouze 3. Po 2 vyhraných čtyřhrách jsme nedokázuali dvouhrami navázat na rychlé vedení a defacto jsme tahali pořád za kratší konec. Stále se o bod prohrávalo. Nad vodou nás držel výborně hrající Thang, domácí se zase opírali o výborně hrajícího Štrofa. Smolařem se stal Váca, který v posledních 2 utkáních nedokázal dovézt ani jednu pětisetovou bitvu do vítězného konce. Smolná byla hlavně prohra s náhradníkem Škopcem, který zaskočil za chybějícího Očka. Škopec nakonec 2 důležitými body přispěl k remíze asi nejpřekvapivěji. Po zmíněném víkendu jsme na 6. místě a čekají nás příští kolo doma Prachatice a Strakonice. Podobným bojovným výkonem, jako jsme předvedli venku, bychom doma mohli bodovat. Tímto zveme všechny naše příznivce na domácí utkání (bude jich 7 v řadě!) a předem děkujeme za podporu!
Text: Zdeněk Šedivý

Naše „géčko“ vládne své skupině 3. třídy
V 7. kole přivítalo ve středu 14. listopadu naše „géčko“, vedoucí bez ztráty bodu 3. třídu skupiny B, další tým z popředí tabulky - PSK Olymp C. A poradilo si se soupeřem, třetím v tabulce, stejně suverénně jako před týdnem se Sokolem Břevnov. Výsledek hovoří jednoznačně 10:4 pro nás, a to ještě hosté bodovali jednou skrečí Vládi Slobodziana, který nenastoupil proti „trávaři“ Srbovi. To bylo už za stavu 9:3 a desátý bod s rutinou uhrál 12letý David Průša. Ale začátek se nevyvíjel tak jednoznačně a Olymp kladl odpor (2:2). Až odskočení na 5:2 soupeře zlomilo a pak už bylo jen otázkou, jakým rozdílem vyhrajeme. V našem týmu se objevilo hned šest hráčů, protože Martin Průša a V. Slobodzian si zahráli jen vítězný debl a do dvouher už nastoupili Davidové Pícha a Průša, Jirka Staněk a Ivo Vitaljič. Posledně jmenovaný svými potahy a nepříjemným stylem dokonale znechutil pingpong hostům a neztratil ani set. Také Jirka Staněk byl bodově stoprocentní. David Průša po smolném začátku, kdy neproměnil mečbol proti Plocovi, se už chytil a pak hrál výborně. David Pícha svedl dvě pětisetové bitvy, jednu vítěznou s Kolaříkem, druhou neúspěšnou s Veselým.
Body: Vitaljič a Staněk po 3, D. Průša 2, Pícha 1, čtyřhra M. Průša, V. Slobodzian - Ploc a Veselý po 1, čtyřhra Kolařík, Veselý, 1 x wo.   Navštivte fotogalerii - ZDE.  Text: Vladimír Slobodzian, foto: Ivan Růžička, webová publikace -pb-

Naše 1. třída - ,Fko´ hrálo doma se Stodůlkami
Důležité utkání 1. B třídy jsme odehráli ve středu 7. listopadu doma na Elizze proti, papírovému kandidátovi sestupu, TJ Sokol Stodůlky A. Bylo to utkání pravdy, jestli se nás budou nebo nebudou týkat zachranářské starosti. Po čtyřhrách byl stav smírný 1:1, když dvojce střelců Juhy a Trůca vyhráli v pátém, Honza P. s Davidem P zase v pátém prohráli. Důležitým byl hned první singl Petra Truce s Martinem Jírovcem, kdy Petr otočil ze stavu 1:2 na sety a vyhrál v pátém setu. Na 2:2 na zápasy ještě srovnal Petr Boš, kdy nedal čuchnout nerozehranému Juhymu. Pak už jsme soupeře válcovali. Dovolili jsme Stodůlkám uhrát 4 body, celkem tedy 10:4. Bodově: Petr Truc 3,5b; Honza P. 3b; David P. 2b a Martin Juhasz 1,5b. Po 6. kolech máme stejně výher jako proher a okupujeme klidný střed tabulky. Kéž to vydrží.
Navštivte fotogalerii - ZDE.  Snímky: Ivan Růžička, text: Jan Poledne, webová publikace -pb-


TTC Elliza "J" - Orion Praha "B" 5:10
Velikou bitvu sehráli v 6. třídě s týmem Orionu Praha naši: M. Vlček s J. Fauskem a D. Růžička s J. Šimečkem. Bohužel se ve velmi vyrovnaných utkáních štěsí ve všech pětisetových zápasech přiklonilo vždy na stranu soupeře. K vidění byly opět úžasné výměny, za které byli hráči odměněni bouřlivými potlesky jak z řad hráčů i přihlížejících fanoušků. I tentokrát děkujeme Standovi Vohradskému za trpělivé zaznamenávání místy hořkých výsledků i povzbuzování celého týmu.

Navštivte fotogalerii - ZDE.

Text a snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-


TTC Elliza "I" - El Niňo "K" 10:5
29. října 2012 jsme hráli doma a ač by se dle výsledku mohlo jednat o lehké kolo, propocené dva dresy Jirky Fauska mluvily za sebe a radost z každého vybojovaného míčku. Pochvala náleží i Filipovi Bialasovi, který proplul bez ztráty jediného setu. Náš D. Růžička s Péťou Trucem podaly taktéž výkony, které se o nich očekávaly a své sety dotáhly do vítězných konců. Byla k vidění pohledná a útočná hra od všech hráčů za což my přihlížející děkujeme.

Navštivte fotogalerii - ZDE.

Text a snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-


Sokol Michle"G" - TTC Elliza "I" 8:10
24. října 2012 se do úžasné bitvy se "sokolíkama z Michle" pustili Trucík s A.Daníčkem a D.Růžička s Lukášem Kotlorzem. Vyrovnaná čtyřhra i dvouhry naznačovaly nelehký úkol ukořistit Michli cenné body, které tak potřebuje. O to se postarali Trucík s Daníčkem, naopak byl znát momentální tréninkový výpadek Dominika Růžičky. Závěr utkání a ovace patřili Adamovi, který emočně zvládl nepříjemnou obrannou hru soupeře Filipa Hájka a nedovolil, aby si soupeř utrhl byť alespoň remízu.

Navštivte fotogalerii - ZDE.

Text a snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-


Béčko ve 2. lize po 3. kole
Ve 2. lize a v 1. kole naše Béčko hostilo 6. 10. Lokomotivu Vršovice A. Za náš klub nastoupili tito hráči s touto úspěšností: Švec (2), Nejedlý (2), Kraml (2), Šmatlák (3) + 1 čtyřhra. Zvítězli jsme 10:5. Za soupeře v singlech bodoval především Michalka (3) a 1 bod přidal Šimeček.
Ve 2. kole béčko 20. 10. mělo doma TJ Šanov A. Naši nastoupili a bodovali takto: Švec (2), Kudrna (2), Kraml (4), Šmatlák (2). Ačkoliv se nám čtyřhry nepovedly, tak nejvíce k vítězství přispěl Kramlův 100 procentní výkon v singlech. Dohrála se všetka vypsaná utkání a zvítězli jsme těsně 10:8. Už podruhé naši předvedli vyrovnaný výkon, kdy bodují všichni. Solidní výkon ze Šanova předvedl zejména Štepka (3). Právě s ním měl o 2 míčky smůlu v 5. setu náš Šmatlák. Nevadí... Důležitá je výhra našich.
Ve 3. kole pak o den později jsme hostili Union Plzeň A. Poprvé za nás nastoupil Pavel Rochowanski v této sezoně a hned dělal 3 body. Poprvé nastoupil také Tesárek (2 body). Kraml přidal 3 body, Šmatlák (1) a vyhrála se jedna čtyřhra. Ze soupeřů tentokrát svým výkonem nikdo nevynikl. Vyhráli jsme 10:3.
Béčko je k 27. 10. 2012 na druhém místě tabulky, když to klukům takhle vydrží mohou přemýšlet ve 2. půli soutěže o postupové pozici? Uvidíme...
Podle zdroje stis zpracoval -pb-

Jak si vede áčko po 3. kole?
Naše áčko v 1. lize v 1. kole hrálo venku s Agrotecem Hustopeče. Naši hráči nastoupili a bodovali takto: Trong (0), Hlaváček (2), Flíček (1), Vaculík (1) a Z. Šedivý (0) - ten hrál jednou a střídal. Obě čtyřhry byly v náš prospěch. Soupeř podal vyrovnaný výkon, protože kromě Janouška bodovali všichni po třech bodech v singlech. Zejména Hoferik se tahal s naším Flíčkem a Vaculíkem na 5 setů a byl pokaždé tím ,šťastnějším’. V opačném případě by bylo našlánuto k remíze. Soupeř vyhrál 10:6.

Ve 2. kole áčko cestovalo na Ňiňo, kde ho čekalo jejich Béčko.
Naši hráči nastoupili a bodovali takto: Flíček (3), Hlaváček (1) - ten odehrál jediný singl, Trong (0), Vaculík (1), Šedivý (0). Jedna čtyřhra (1). Domácí se opřeli zejména o neporazitelnost Marka Obešla, který ztratil celkem v singlech pouhé 2 sety. Zvítězil soupeř 10:6.

Ve 3. kole naše 1. liga vyhrála s TTC Litoměřicemi 10:4, kdy solidní výkon Pinky nestačil, aby uhráli na nás více bodů. Všichni naši dělali po 2 bodech - Flíček, Vaculík, Trong, Šedivý a obě čtyřhry (2).

Momentálně jsme v 1. lize ve druhé třetině tabulky na 9. místě. Výhra s Litoměřicemi byla povinnost - jsou zatím poslední. A první 2 utkání byly s tými, které jsou aktuálně první a třetí. Začátkem listopadu hrajeme doma s Hradcem a Chocní. Oba soupeři už mezi sebou hráli a ačkoliv je Choceň před Hradcem, tak právě Hradec v Chocni vyhrál i díky nové posile Palkovskému, který startuje i v extralize. Snad právě na něj se některý z našich kluků ,kousne’?
Podle zdroje stis zpracoval -pb-

Divize ženy: TTC Elliza "A" vs TJ Zelená liška"A" 10:0
11.10. 2012 v 19h se střetly dalo by se říct "mamky", které výkonnostně nestačily na naše "odchované dcerky" ve složení Polednová, Vítková, Luňová.
Setové výsledky 3:0 či 3:1 pro domácí určitě nebyly jednoznačné a musím vyzdvihnout, jak se dokázaly soupeřky srdcem poprat o každý míček. Na druhou stranu byla k vidění i velmi pěkná hra našich hráček a nepřistoupení na protivníkovu hru.

Navštivte fotogalerii - ZDE.

Text a snímky: Ivan Růžička, webová publikace -pb-


Větší změny v našich soupiskách na konci září
Kompletní soupisky našeho klubu jsou nyní ZDE na tomto odkaze. Tuto sezonu máme 11 družstev mužů a dvě družstva žen. Ke dni 26. 9. 2012 se soupisky oproti půlce září dost změnily, snad s výjimkou nejvyšších tří mužských soutěží.   -pb-

Jak jsme se na Elizze fotili.
Ve čtvrtek 20. 9. 2012 jsme se sešli v herně v hojném počtu. Fotili se totiž všechna družstva tak, jak budou v sezoně nastupovat k zápasům, v nových slušivých modrých dresech. V herně bylo tím pádem slušné hemžení, protože tolik nás bývá pohromadě snad jen o Vánočním turnaji. Někteří viděli a oblékli dres tehdy poprvé. Pořízené fotografie budou publikovány zejména do nově připravovaného oddílového bulletinu a část z nich použijeme při dalších příležitostech zde - na našich www stránkách. Pro dnešek přinášíme vybrané skupinové fotografie v této fotogalerii - ZDE. V některé z dalších aktualit uvidíte fotografie Ivana Růžičky z téhož focení klubu. Počkejme si, jak Ivan zachytil, trochu jiným způsobem, naše družstva svým objektivem on.
Text a snímky: pb


Elizzácký turnaj před novou sezonou
Ve středu 12. 9. 2012 se konal v naší herně turnaj s omezením do základu divize. Hrálo se na 6 skupin, pak pavouk horní i útěchový. Sešlo se nás asi 25, zejména hráčů a hráček z Elizzy, z toho někteří Huleš-Sentia, Česká Televize a Sokol Mníšek p. B. Z mladých nadějí se dařilo zejména Veronice Luňové postupem z 1. místa ve skupině a Petru Maratovi, který se sklonil až v semifinále před zkušeností Honzi Poledne 1:3. Druhou semifinálovou dvojicí byl pak Josef Pavelka, který nestačil na Pavla Hampla pozdějšího vítěze turnaje. Právě Hampl byl tím ,šťastnějším´když přehrál ve finále Poledneho v pátém setu nejtěsnějším rozdílem.
Fotogalerie - ZDE
Text a foto: Petr Barcal

Jaké bude složení áčka?
Dnes vám přinášíme informaci o složení našeho A-týmu v první lize v sezoně 2012-2013.
Zleva první řada: 1. Flíček Tomáš, 2. Šedivý Zdenek, 3. Thang Do Trong, 4. Hlaváček Tomáš, 5. Vaculík Petr, 6. Kraml Václav, Druhá řada zleva: 7. Švec Jakub, 8. Šmatlák Jirí, 9. Nejedlý Petr, 10. Tesárek Lukáš, 11. Kudrna Jan, 12. Rochowanski Lukáš.
-pb-


Herna Elizzy pro veřejnost opět otevřena.
Po období letních prázdnin bude herna otevřena pro veřejnost od neděle 2. 9. 2012 od 18 do 21 hodin. A pak dále vždy v pravidelné hodiny a dny jako v minulé sezoně - viz banner vlevo nahoře.
PB

Letní soustředění – Jaroměř Josefov 2012
Datum: 19. – 25.8.2012
Odjezd neděle 19.8. v 9:30 hodin od herny stolního tenisu, Mikulova 1583
Příjezd: sobota 25.8. v 16 hodin k herně stolního tenisu, Mikulova 1583
Herna: ZŠ Jaroměř Josefov
Ubytování: ZŠ Jaroměř Josefov, spaní v učebnách na žíněnkách, karimatkách (vlastní spacák nutný!)
Stravování: ZŠ Jaroměř Josefov – snídaně, oběd, večeře, svačiny a pitný režim po celou dobu soustředění
Program: 2 fázový trénink, fyzická příprava, doplňkové sporty, bazén
Trenéři: Bohumil Vožický ml., Hanka Vítková, Karel Brožík, Zdeněk Šedivý, Pavel Rochowanski, Jakub Švec a tým sparingů.
S sebou: Spacák, karimatka a oblíbený polštář.Věci na sport do haly i na ven. Švihadlo (pokud vlastníte) Sportovní obuv venkovní i halovou, domácí obuv (pantofle), plavky, hygienické potřeby, pláštěnku, kartičku zdravotní pojišťovny či její kopii hrnek na pití, společenské hry a knížky, florbalku (pokud vlastníte), Dobrou náladu! :-) Upozornění: Veškeré zdravotní problémy prosím sdělte co nejdříve! Cena: 2.500,- Kč splatná při odjezdu v neděli 20.8. (v případě zájmu možno uhradit na účet SJM). Účet SJM: 30015-109695379/0800 vedený u České spořitelny (do textu pro příjemce uveďte jméno dítěte). Přihlášky: info@sjm-pinec.cz popř. telefonicky na níže uvedená čísla.
V případě doplňujících dotazů:
Zdeněk Šedivý (mob.: 605 286 034, e-mail: sedivy@sjm-pinec.cz).
Jiří Fausek (mob.: 602 513 057, e-mail: fausek@sjm-pinec.cz).