Turnaj veteránů 31.5.2014 v hale Květnového vítězství
V sobotu 31.5.2014 pořádala Elizza s ČMKV turnaj veteránů v hale Květnového vítězství. Na 20-ti stolech od 8 ráno do 8 do večera se představilo 12 kategoriíí ČMKV, kdy nejstarší kategorii mužů nad 85 let ovládl Lumír Ruzha, aktuálně vícemistr ze světového šampionátu veteránů této kategorie, který se v květnu konal na Novém Zélandě.
Díky podpoře městské části Praha 11 obdrželi účastníci pamětní knihu o Praze 11 a vítězové jednotlivých kategorií dárkové předměty. Turnaj byl výborně zorganizován, probíhal bez jediného zádrhelu a všichni účastníci byli s průběhem spokojeni.
Bojovná atmosféra na stolech se určitě neprojevila mimo stoly a I správce haly po skončení turnaje prohlásil, že tak vzorně uklizené šatny po turnaji ještě nezažil – turnaje se zúčastnilo 208 hráčů a hráček z celé České republiky!
Foto: Ivan Růžička, editor: Zdeněk Šedivý

Přátelské utkání s dánskými stolními tenisty na konci května 2014
V pátek 30. května nastoupil v naší herně, v historii již po čtvrté, výběr Elizzy proti dánskému klubu z města Hirsthals. Dánové přijeli co do výkonnosti v rozmezí od začátečníků až po takovou naší divizi, ne-li 2. ligu. Hráli jsme ve čtyřech skupinách. V profi skupinách A, B, C tři proti třem měli převahu Dánové, vyhráli 3:6; 2:6 a 4:5. Nutno však dodat, že naše improvizovaně vytvořené týmy byly složeny ponejvíc z hráčů pražské 1. až 3. třídy. Čest Elizzy zachránil náš déčkový výběr, který nekompromisně rozstřílel dánské déčkaře 17:2 v nevšedním souboji čtyř proti pěti. Všem hráčům Elizzy patří velký dík za vytvoření opravdu vřelé přátelské atmosféry, a to jak v herně, tak následně v Jihoměstském pivovaře. Dánům se tu opět moc líbilo a těší se, že se napřesrok znovu utkáme buď u nich v Dánsku nebo u nás na Elizze!
Text: Jirka M. Staněk, fotogalerie Petr Barcal a Bohdana Janková (3x)

TTC ELIZZA PRAHA pořádala sérii čtyř turnajů ELIZZA TOUR 2014
1. Termíny: středa 16.4., 23.4., 14.5. a 21.5. 2014
2. Místo: hala Elizzy, Mikulova 1583/2, Praha 11
3. Ředitelství: ředitel, pořadatel, vrchní rozhodčí: Bohouš Vožický st.
4. Systém: skupinový, poté KO a útěcha
5. Právo účasti: muži do divize na základu, ženy bez omezení
6. Časový pořad: vždy prezentace do 18 hod, zahájení 18:15 – 18:30 hod.
7. Startovné: 100,- Kč za účast na jednom turnaji
8. Bodování: Hlavní soutěž v každém turnaji: 1.místo – 100 bodů, 2.místo – 80 bodů, 3-4.místo – 60 bodů, 5-8.místo – 40 bodů, 8- 16.místo – 20 bodů
Propozice ve formátu PDF >>Zde<<
Fotogalerie Petr Barcal a Bohdana Janková (3x)

5. ročník Memoriál Jiřího Zemánka ve fotografii
1. fotogalerie ZDE.         2. fotogalerie ZDE.         3. fotogalerie ZDE.

 Naše Béčko ve 2. lize se utkalo s legendami českého stolního tenisu
V úterý 4. 2. 2014 se utkalo naše Béčko ve složení Šedivý, Alka, Rochowanski P. a Kraml ve 2. lize s KT Praha. Za hosty byli v základní sestavě Milan Orlowski, Jindřich Panský, Petr Javůrek a Vlastimil Kolář. Na Elizzu přišlo asi čtyři desítky příznivců stolního tenisu, aby bouřlivě fandily. Čtyřhry si soupeř pohlídal a zde jsme body nezískali. Za náš tým bodoval Kraml a Šedivý (oba po jednom bodu). Právě Zdeněk Šedivý hrál s Panským na 5 setů, Jindra je v soutěži bez porážky a byl to teprve jeho druhý ,pětiseťák´v této sezoně. Milan Orlowski nedal našim ani set i když byl Pavel Rochowanski byl jednou blízko a Šeda hned dvakrát. Favorit vyhrál: Elizza B - KT Praha 2:10.
1. fotogalerie ZDE.
    2. fotogalerie ZDE.    3. fotogalerie ZDE.    4. fotogalerie ZDE.    Zápis o utkání ZDE.        
Text a fotogalerie č.3 a 4: Petr Barcal, fotogalerie č. 1 a 2: Karel Peka

Pražské přebory 2014 ve fotografii

Foto: Ivan Růžička, webová publikace Petr Barcal

Vánoční turnaj - prosinec 2013
Klasický Vánoční turnaj na Elizze měl opět výbornou atmosféru a v neděli 22.12. se na něm sešlo více jak 100 hráčů! Velká účast nás těší. Od 13 hodiny hráli děti s rodiči ze Sportovního Jižního Města, celkem 33 párů, kdy na 6ti stolech za konání turnaje nebyl snad jediný déle jak minutu volný :-o. Velké díky patří Vóžovi, který nejen že stíhal obsluhu přetíženého bufetu, zároveň se i účastnil s vnukem Šimonem a jeho klasickým bojovným výkonem bavil celou halu :-) V 18 hodin proběhla velmi bohatá tombola, čímž tímto i děkujeme sponzorům a celkově všem, kteří do ní přispěli. Poté nastoupili borci z Elizzy, celkem 20 párů a pokračovalo se nejen ve výborných sportovních výkonech ať už na profesionální či amatérské úrovni, ale hlavně ve výborné atmosféře. Poslední míček dopinknul až kolem 24. hodiny, a poučení pro příště - při takové účasti musíme začít dřív. Všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na další rok.
Vše NEJ do Nového roku 2014 přejí Elizzáci!
Text: Šeda, Foto: Petr Barcal (fotogalerie č.1) a Karel Peka (fotogalerie č.2)


Pohár dvoučlenných družstev eCUP
Další pokračování eCUP se uskuteční ve čtvrtek 5.12.2013 od 18,30 cca do 19,30. Vstup volný.
Karel Komenda

Ohlédnutí za Pohárem dvoučlenných družstev eCUP
Pohár dvoučlenných družstev eCUP měl v úterý 19.11. na pořadu úvodní zápas. Los proti sobě postavil týmy ve složení Komenda-Fausek ml., a Mottl-Marat ml. Zápas skončil vítězstvím dvojice Komenda-Fausek překvapivě hladce 4:0 (Komenda-Marat 3:0, Fausek-Mottl 3:2, Komenda-Mottl 3:1, Fausek-Marat 3:1. Hráči oddílu SJM Fausek s Maratem měli v každém setu náskok 2:0. Vstup volný.
Karel Komenda

Klubový Bulletin 2013-2014
Vážení příznivci stolního tenisu, především pak klubu TTC Elizza Praha. Přinášíme Vám nové číslo klubového zpravodaje Bulletin 2013-2014, ve kterém Vám budou představeni nově zvolení členové vedení klubu, podporovatelé klubu, hráči i trenéři, kteří k úspěšnému klubu s dlouhou tradicí patří. Oddíl stolního tenisu TTC Elizza Praha vznikl v roce 1995 splynutím původního TTC Elizza Praha založeného v roce 1992 s oddílem stolního tenisu Poseidon Club Praha. Svépomocí a za velkého přispění stavební společnosti Elizza spol. s.r.o. zrekonstruovali členové klubu v roce 2004 bývalou kotelnu na moderní hernu stolního tenisu s kapacitou 7 stolů. Tuto hernu dnes využívají jak aktivní členové klubu tak zájemci z řad veřejnosti. Velmi kvalitní tréninkové podmínky zde najdou i hráči působící v zahraničí. Klub má v současné době 60 členů a letošní sezónu zahájil s celkovým počtem 13 týmů, z nichž jsou 4 na ligové úrovni. Dovolte nám tímto popřát všem hráčům mnoho úspěchů v sezóně 2013-2014. Věříme, že bude patřit k nejúspěšnějším v historii klubu...
Kompletní bulletin ZDE:
Text Karel Komenda

Aktuální soupisky našich členů
S menším zpožděním na našich www stránkách - výše v menu najdete aktuální ,soupisky´ našich družstev. Co k nim ještě podotknout? Snad možná ještě, že naše áčko letos posílilo tak, že by mělo hrát minimálně ve středu tabulky. A oproti minulé sezoně máme 5 vyšších soutěží než v předešlé sezoně. O dvě z nich svými postupy se zasloužily ženy...
Petr Barcal

 Členská schůze na prahu září 2013 v naší herně
Ve středu 4.9.2013 se nás sešlo téměř tři desítky členů TTC Elizza na pravidelné pololetní členské schůzi. Po zahájení schůze Zdeněk Šedivý poděkoval Ing. Dr. Milanu Stupavskému za vedení TTC Elizza, v jejímž čele byl dvě desetiletí. Milan vyjádřil uskopojení nad tím, že se oddíl dostává do rukou skupiny nadšenců, kteří pro oddíl vykonali a ještě vykonají řadu dobrých věcí. Právě Milan na návrh přítomných se stal doživotním čestným předsedou klubu. Nově zvolený výkonný výbor včele s Ing. Braňkou byl zvolen dále v tomto složení - zástupce předsedy RNDr. Jan Peřina, Zdeněk Šedivý, Pavel Rochowanski a Jiří Fausek. Byla zvolena i revizní komise. Dále se řešila výše členských příspěvků, která zůstala na loňské výši, tréninkový režim - vytíženost herny. Dále se diskutovaly perspektivy jednotlivých družstev i s ohledem na nově příchozí posily. Ještě jsme se krátce vrátili k tomu, že TTC Elizza zůstává nadále v prostorách tam, kde jí sportovní veřejnost dosud zná a nikam se nestěhuje. V samém závěru se dolaďovali ještě soupisky.
Text a foto: Petr Barcal